tisdag 6 mars 2012

Religiösa dårar ska inte ha kärnvapen

Läste i Jenny Nordbergs kolumn i SvD om kampanjen mot Iran och USA:s krigshets mot landet. Resonemanget bygger på att Iran med sina ”religiösa dårar” inte ska ha kärnvapen och därmed förmågan att utplåna världen.

Det finns en viss poäng i resonemanget. Om kärnvapen nu måste finnas vill man ju gärna att de är i sansade och välbalanserade händer. Resonemanget spricker emellertid eftersom uppfattningen bara verkar gälla Iran. Nordberg är inne på samma linje och nämner Pakistan som exempel. Själv skulle jag vilja nämna USA som ett annat.

En av Republikanernas troligaste presidentkandidater Mitt Romney håller sig med rådgivare med förflutet i den kristna milis som utförde massakrerna i Sabra och Shatila. Knappast bäddat för att eventuellt kommande försvarsbeslut blir återhållsamma och sansade. En annan av de personer som skulle kunna bli Republikansk presidentkandidat är Rick Santorum. Han säger bland annat så här: ”Europa kommer inte att kämpa med oss, ty det kommer inte att finnas något Europa kvar”, endast ”Eurabia”. Europa har gått i den multikulturella fällan. “De föder inte längre barn. De går inte i kyrkan. De har övergett skeppet” och “de hatar oss för att vi står [för] att kristendom är en god sak, en kultur värd att kämpa för”.
Mer av den varan kan läsas i Mattias Gardells artikel i Fria Tidningen.

En annan av kandidaterna, Newt Gingrich, säger att han är trött på att respektera alla religioner på planeten. Jag vill att de ska respektera vår religion”.
Här i filmklippet nedan jämför han också muslimer som vill bygga en moské i New York med nazister.Kärnvapen i händerna på dessa gubbar? Helst inte, tack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar