fredag 30 mars 2012

Tolgfors trubbel

Ja, så måste man väl också säga någonting om Tolgfors avgång. Det är bara det att så mycket redan har sagts om denna sorglustiga saudi-soppa. Om alla spionliknande hysch-hysch affärer och bulvankonstruktioner och politikertassande i korridorerna och hukande bakom myndigheterna. Mitt i allt detta är det en sorglustig kommentar av Tolgfors som etsade sig fast under kvällens tv-sändningar. När Tolgfors hävdade att hans tvååring stänger av tv:n när pappa dyker upp i rutan för att det vädras trubbel.För det första måste man förundras över tvååringens politiska analysförmåga. Det är inte alla vuxna som hänger med i svängarna i den här Saudiaffären men Tolgfors son har tydligen ett väl utvecklat väderkorn redan. Nej, så är det förstås inte. Det är väl pappa som vädrat trubbel och man kan fundera vidare över vilket trubbel pappa Sten kan få senare i livet när han ska förklara varför den ovetande sonen nödvändigtvis skulle fösas fram för att skyla över pappas tillkortakommanden.

Den allra mest sorglustiga poängen i detta är ju att han inte har synts till särskilt mycket alls under det att myndighetsföreträdare har fått schavottera framför journalister som törstat efter sanningen i alla turer. Tolgfors själv har på sin höjd föst fram sina underhuggare på departementet för att göra knapphändiga uttalanden.

Så den där tv:n hemma hos Tolgfors måtte ha stått påslagen under de allra flesta nyhetssändningarna fram till idag då han föser fram sina barn att huka sig bakom.

Skäms på sig pappa Sten.


Andra inlägg om Tolgfors avgång och Saudiaffären:

http://rikardlinde.se/post/20115747955/ansvar-for-varandra

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1427&blogg=54908

http://pierreringborg.blogspot.se/2012/03/press-och-pressat-om-tolgfors.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar