torsdag 27 juni 2013

Ekeroth och Avpixlat – hur mycket energi ska de få ta?Dagens stora avslöjande om Kent Ekeroths kopplingar till sajten Avpixlat kommer knappast som en överraskning. Det är förvisso alltid lite uppmuntrande när lögner avslöjas och när toppolitikerna inom SD får komma ut i ljuset så vi får se hur de ser ut. Trots att vi egentligen vet. För vem är förvånad? Själv orkar jag inte ens vara upprörd och tänker inte utsätta mig för energiläckage för den här sakens skull. 


Det är ändå lite intressant med resonemangen från Kent Ekeroth som man kan ta del av på hans egen blogg. Där beskriver han Avpixlat som ett ”favoritmål för journalistkårens hatjournalistik” och hävdar att sajten avslöjat journalistkårens ”lögner, mörkläggningar och hat gentemot oliktänkande”.

Den här typen av retorik känner den igen som är gammal nog (som jag) att ha upplevt Sovjetunionen och hur diktaturens talespersoner ofta fick svart att bli vitt och lögn bli sanning. Om vi får kritik för våra hatkampanjer och hets mot folkgrupper så tänker vi minsann beskylla våra kritiker för hatkampanjer och hets mot oliktänkande, tycks vara Ekeroths retoriktaktik. De är offren med rätt att hata. En rätt som för övrigt inga andra har.

Själv är jag så trött på detta hatande och försöker hålla mig utanför dess negativa energifält så mycket jag kan. Ibland är det svårt men det finns så oerhört många brännande frågor som behöver diskuteras och seriöst analyseras för att finna en väg för mänskligheten att gå om den ska överleva många generationer till. Det behövs förvisso oliktänkande i den debatten, men parat med kreativitet och konstruktivitet och hållbara idéer. Ingenting som Avpixlat eller Kent Ekeroth har att tillföra.

Istället rekommenderar jag att ta del av Miljöpartidagen i Almedalen 2 juli. Det är visserligen fullt i Visby men möjligen går det att göra en båtutflykt över dagen eller ta med cykel och tält. En del av evenemangen sänds också i olika medier eller läggs upp på nätet på olika vis. Bland annat utrikespolitisk debatt mellan Mp, S och M och en diskussion om framtidens Europa.


Nej, dagens energibesparingstips är att istället njuta av sol, konstruktivitet och idérikedom och strunta i mörkermännens destruktiva hatfixering. Det slösas ändå tillräckligt med energi här i världen.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar