söndag 21 oktober 2012

Ship to Gaza – Manifestation på Sergels Torg idag 13.00Estelle som bordades av israeliska maskerade soldater på internationellt vatten igår förmiddag är nu förd till den israeliska hamnstaden Ashdod. Där väntar förhör och troligtvis utvisning av besättningen/aktivisterna som var ombord.

Svenska UD:s  begäran att få träffa svenskarna snarast fick först nej. Men enligt Ship to Gazas hemsida fick ändå ambassadpersonal träffa de svenska medborgarna under några minuter efter ankomsten till Ashdod. Vad som framkom var att elpistoler använts av de israeliska soldaterna och att de tre israeliska medborgare som fanns ombord behandlades betydligt mer bryskt än de övriga. Mer om detta kan man läsa på Ship to Gazas hemsida, om den är tillgänglig vill säga. Som av en händelse är den just sedan bordningen utsatt för överbelastningsattacker och ligger nere långa stunder. Det förefaller som om någon vill göra information svårtillgänglig om vad som hänt.


Klart är att Israel upprätthåller sin blockad av Gaza till varje pris. Att Estelles last var cement, fotbollar, böcker och liknande var väl känt efter inspektioner i hamnar längs vägen. Det är alltså inte att förhindra vapen att nå Gaza som är det viktiga för Israel utan istället att förneka Gazaremsans invånare ett värdigt liv.
 
Den som vill visa sin solidaritet med Gazas befolkning och sitt stöd för Ship to Gaza kan idag bege sig till Sergels Torg där en manifestation hålls kl 13.00 med bland andra Lars Ohly (V) och Mehmet Kaplan (Mp) som talare.Det är dags att bryta blockaden!!!
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar