torsdag 12 april 2012

Ungdomslöner inget krav från Svenskt Näringsliv

Läste i bladet i morse en mycket intressant artikel där ordföranden för Svenskt Näringsliv, Kenneth Bengtsson, går till skarpt angrepp mot arbetsmarknadsminister Hillevi Engström och alliansregeringen överlag. Han säger rätt ut att den misslyckats med sin politik att få unga i arbete. Han är också förbannad på regeringen som skyller misslyckandet på företagens ovilja att anställa unga.

”De verkar leva i en förenklad värld”, uttrycker han det.

Intressant att notera är också Kenneth Bengtssons svar på frågan om vad regeringen borde göra för att få bukt med ungdomsarbetslösheten. Ungdomslöner nämns INTE bland åtgärder han rekommenderar utan istället en bättre fungerande arbetsförmedling och bättre matchning mellan utbildning och näringsliv. Samtidigt som arbetslösheten är konstant hög har företagen problem att rekrytera i vissa branscher och yrkesgrupper.

Det där med utbildning borde ju peka mot Jan Björklund. Han kanske bör koncentrera sig på rätt saker i fortsättningen istället för kvarsittningar, betyg i uppförande och slöjförbud. Men han har ju alltid levat i en egen, förenklad värld.

Det börjar bli ganska prekärt nu för regeringen när båda arbetsmarknadsparter dömer ut deras jobbpolitik.Andra blogginlägg om artikeln och ungdomsarbetslöshet:

http://martinmobergsblogg.blogspot.se/2012/04/en-sagning-av-regeringens-jobbpolitik.html

http://rodaberget.wordpress.com/2012/04/12/foretagen-sagar-regeringens-jobbpolitik/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar