torsdag 4 juli 2013

Skriet från maktmarken!?På Supermiljöbloggen finns ett par inlägg som sammantaget ger en lite lätt absurd bild av politiken och politiker. Vad de främst visar, tycker jag, är hur politiker under Almedalsveckan försöker tvätta sig vatten som inte är nedsmutsat av det egna byket. Alternativt kan det tolkas så att delar av regeringen faktiskt protesterar högljutt mot regeringens politik!!??

Jens Holm (v) skriver på bloggen om hur Sverige på flera områden, bland annat avseende utsläpp av växthusgaser, halkat efter och befinner sig i ”bottendivisionen”. Det framgår av en artikel han läst i Sveriges Natur och tillhör alltså inte något V-utspel.


Det andra inlägget visar hur miljöminister Lena Ek (c) tillsammans med Fältbiologerna skriker för att få upp klimatfrågan på politikernas agenda. Fältbiologernas lätt desperata aktion genomförs varje dag under Almedalsveckan och idag fick de alltså sällskap av miljöministern.


Det ger ju ett sympatiskt intryck. Här sällar sig den närmast ansvariga för miljön i regeringen till aktionsgruppen kring Fältbiologerna. Men samtidigt blir det ju helt absurt. Frågan är om miljöministern kommer att ställa sig och skrika i regeringskansliets korridorer när hon kommer tillbaka dit efter Almedalsveckan? Det är mycket möjligt att hon skulle vilja göra det, helt ärligt. Frågan är bara om det inte är läge att avgå om det nu är så att det i denna alliansregering inte går att föra en miljöpolitik som centerpartiet och Ek kan stå för? 
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar