fredag 6 mars 2015

När SD blir tydligt

- Vi har varit väldigt tydliga med att...
- Jag vill vara tydlig här...

Ja, så brukar det låta numera när politiker försöker lägga emfas på orden. Tydlig är tydligen det politiska modeordet nummer ett numera. Kanske har de politiska partiernas allt otydligare konturer framkallat detta oerhörda behov av att tala om när de blir tydliga.

Igår ville hur som helst SD:s Paula Bieler vara tydlig med att partiet inte accepterar hat och hot mot meningsmotståndare. Här vill jag för övrigt vara tydlig med att jag kanske inte citerar ordagrant, men någonting ditåt sa hon i gårdagens Aktuellt. Möjligen var hon inte tillräckligt tydlig.
Debatten handlade om näthatare och Aftonbladets Anders Lindberg tyckte att SD måste ta ansvar för sin svans, det vill säga kapa den. Han påminde Bieler om att riksdagsledamoten Kent Ekeroth på avgörande sätt hjälpt sajten Avpixlat att bedriva sin verksamhet och att han förefaller ha ett avgörande inflytande över innehållet. Som bland annat innefattar att uppmana läsare att gå hem till misshagliga journalister för att sätta press på dem. Bieler stammade något om enskilda partimedlemmar och att värna yttrandefrihet. Det var lite otydligt.

För det där med att kapa svansen blir ju lite problematiskt när hatarna även tillhör eller nyligen tillhört de ledande i partiet. Härom dagen uttryckte exempelvis Erik Almqvist sin besvikelse över att hatet och hoten trots allt inte lyckats knäcka Alexandra Pascalidou, genom att twittra:

"När vardagen är tillbaka har Sverige trots allt inte blivit en rabiat kommunist fattigare".

Tydligare kan det ju inte bli...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar