söndag 15 september 2013

Välfärden allt sämre, tycker folket - Lotta Edholm ger sitt bidrag i Stockholm



SvT har låtit göra en undersökning vad svenska folket tycker om välfärdstjänster. Den visar att ungefär 60 % av svenska folket anser att välfärden blivit sämre sedan förra valet 2010. Det gäller såväl skolan, sjukvården som social omsorg. Moderate partistrategen Kent Persson menar att det betyder att ”det finns mer kvar att göra” på dessa områden.


Själv menar jag att det kanske lika gärna visar att alliansen har gjort nog när det gäller välfärdstjänster. Kent Persson avslutar emellertid sin kommentar till SvT med att säga att;

”När det gäller skolan så tror jag att det är helt avgörande att vi ger besked i valrörelsen hur alla barn ska kunna ges en möjlighet att nå kunskapsmålen”.

Vad han skulle kunna göra redan nu är att ta ett allvarligt samtal med Lotta Edholm och klargöra för henne hur viktigt detta är för alliansen. Om han nu menar allvar?

Edholm (fp) själv har ju sagt att hon inte är orolig för konsekvenser som riskerar att följa med regelförändringarna och resursneddragningarna för barn med särskilda behov. Barnen som berörs och deras föräldrar, lärare och rektorer delar inte hennes lättsamma attityd. Det visades exempelvis på ett möte jag närvarade vid idag på Norra Latin där Folkpartiet höll möte. Utanför hade ett par hundra arga och förtvivlade samlats för att protestera mot den okänsliga (eller okunniga?) hantering som dessa allra mest stödbehövande skolbarn utsätts för från Stadshusets skolborgarråd. 


Han kanske dessutom har lättare att komma i kontakt med henne än de förtvivlade föräldrar som försökt. Bente Danielsson till exempel som försökt lägga upp kommentarer på Edholms blogg och försökt mejla till henne utan att få direktkontakt vilket framgår här och här.


Inte såg jag skymten av henne vid Norra Latin heller. Men hon tog väl en annan väg in...?
 



 
Bild: Från fb-sidan Barnibehov
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar