tisdag 11 juni 2013

Svarta rutor i GreklandSamtidigt som jag skrev mitt förra inlägg, om Grekland, stängde den grekiska staten ned de statliga radio- och tv-sändningarna. Public service-bolaget ERT sänder tydligen just som jag skriver detta digitalt och tekniker har ockuperat bolagets huvudkontor och försöker fixa till den analoga signal som stängdes tidigare ikväll.

Utanför huvudkontoret trängs tusentals människor i protest mot beslutet, många politiker och kulturpersonligheter men mest vanligt folk förstås som drabbas av ännu en förödmjukelse. Det är också ett demokratiskt problem när tillgången till nyheter och annan information plötsligt stängs på detta sätt. 2600 anställda har blivit uppsagda och får sälla sig till de övriga 27,2 % som står utan jobb enligt senaste siffrorna.

Grekland verkar numera i hög grad styras med dekret. Ofta ett illavarslande tecken för en demokrati. Det kan emellertid inte vara lätt att försöka styra Grekland med nödlåne-trojkan ständigt kikande över axeln viftande med euro-sedlarna i ena handen och listan med ”austerity measures” i den andra.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar