torsdag 20 juni 2013

Lycka till på Axess, PJ Anders Linder – en ny linje att vänta?SvD:s ledarskribent PJ Anders Linder tar idag farväl till SvD med sin sista ledare för tidningen. Han ska istället bli ny vd för Axess Publishing och därigenom bl.a. Axess TV och Axess Magasin. Ett näringslivsägt bolag som brukar agera språkrör för näringslivsintressen.


Den allra sista SvD-ledaren är intressant såtillvida att den går ut på att regeringen är tröttkörd och att det behövs något nytt. Han ser inte heller att sossarna har mycket att komma med i den vägen utan istället månar om att ligga tätt intill Moderaterna i nästan alla frågor.

Han kommer aldrig fram till vad han mer specifikt efterlyser, men uttrycker sin önskan om den politiska utvecklingen så här:

Ska politiken bli både kreativ och klok måste den samspela med en bred samhällsdebatt där man ser längre än till nästa riksdagsvotering. Alla kan inte låta sig begränsas av vad som är politiskt möjligt för stunden, det måste också finnas röster som försöker göra det politiskt omöjliga möjligt”.

Följaktligen kan vi se fram emot en helt ny linje i Axess utbud. Vi bör kunna se fram emot tillväxtkritik, diskussion om medborgarlön, kärnkraftsnedläggning, satsning på förnybar energi, vinstförbud i offentlig verksamhet etc etc.

Sådant som (nästan) inga partier vågar göra stora ord om för att ögonen hela tiden fixeras vid senaste väljarundersökningen.

Det blir spännande att ta del av Axess utbud i fortsättningen.

Lycka till PJ och Glad Midsommar!!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar