lördag 9 mars 2013

Feministen Arnholm undviker kvinnors känslor – folkpartistisk förnekelse 1”Vi måste till varje pris undvika känslan av att man blir utkastad ur Sverige om man lämnar en man som slår en”

Citatet är feministen och jämställdhetsministern Maria Arnholms som högtidlighöll den internationella kvinnodagen igår med att berätta att hon inte ser någon anledning att avskaffa regeln som säger att utländska kvinnor som gift sig med en svensk man och bosatt sig i Sverige ska avvisas om de avbryter ett äktenskap inom två år.


Hon går emot regeringens egen expert, Eva Eriksson, som menar att regeln låser in kvinnor i osunda och våldsamma relationer. Hennes rapport har nu legat på någon hylla i regeringskansliet sedan juni 2012 och lär få stanna där och samla damm alltså, om Maria Arnholm får bestämma. 

Hon vill istället informera kvinnor ”innan kvinnorna kommer till Sverige”. Allt för att undvika känslan av att de blir utkastade får man förmoda. Men nog menar hon väl ändå bara att hon själv och andra folkpartistiska medsystrar därmed kan undvika den känslan? Eller?

Smaka på den där repliken igen:

Vi måste till varje pris undvika känslan av att man blir utkastad ur Sverige om man lämnar en man som slår en”

Så kan en feministisk jämställdhetsminister uttrycka sig på internationella kvinnodagen.
 
1 kommentar:

  1. Problemet är att använda "import" i denna diskussion. Och glöm inte att kvinnor träffar
    män utomlands och tar hit dom också.

    SvaraRadera