måndag 18 mars 2013

Billströms blå ögonUppenbarligen har migrationsminister Billström en väldigt enkel syn på dikotomin ont/gott. I sitt senaste uttalande försöker han övertyga oss att förstå att det minsann inte bara är ”trevliga blåögda och blonda tanter som gömmer flyktingar utan att det oftast handlar om ”landsmän som inte alls är blonda och blåögda”. Underförstått alltså otrevliga människor? 


Beatrice Ask lever i ungefär samma uppfattning om gott och ont och att lagen är en neutral avskiljare mellan det onda och goda. Hassen Khemiris geniala text i DN visar bättre än något annat hur detta är en del av strukturer som skiljer på ”vi” och ”dem”.
 

I Sydsvenskan argumenterar Heidi Avellan för turkiskt medlemskap i EU med orden:

”Dessutom är den sekulära turkiska eliten, den som är motståndare till AKP och rentav islamofobisk, en minst lika god vakthund som väst mot islam”


Diskursen förändras snabbt och många tycks börja vänja sig vid att det måste finnas en skiljelinje, en mur, en vakthund som skyddar vårt välstånd, vår vithet och ”överlägsna” kultur och moral.

Det ligger inte så långt som de själva säkert vill tro från Mats Dagerlinds och andra sverigedemokraters rasblandningsskräck.


Är jag ensam inom partiet om att tycka att Miljöpartiet inte kan ha ett migrationspolitiskt samarbete med en regering som företräder en iskall människosyn och företräds av denna uppenbart stelfrusna minister Billström??? 

Det lär vara fullkomligt hopplöst att förvänta sig att dessa (m)änniskor ska kunna ta till sig innebörden i begreppet ”särskilt ömmande omständigheter”.
 

 


Fler bloggar som skriver om Billströms blåögdhet:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar