onsdag 12 september 2012

Nätpi(mode)rater

Att moderaterna snor idéer börjar bli vardagsmat. Det är ganska många år sedan nu som de plötsligt blev ett arbetarparti till socialdemokraters stora förtret. Senare har vi fått höra hur moderaterna försökt kapa åt sig äran av att ha infört allmän rösträtt i Sverige, vilket nog var lite väl magstarkt för de flesta. Till och med för en del moderater skulle jag tro. Senast kunde vi se hur Reinfeldt börjat gilla tåg och tillsammans med sina regeringskamrater glatt tittutat från rutan på en tågvagn och lanserat en mångmiljon-satsning på tåg. En gammal miljöpartistisk profilfråga. Låt vara att satsningen inte är lika hållbar och framåtblickande som miljöpartiets hade varit.

Men det jag fick höra idag tar nog nästan priset. Moderaterna i Tyresö kapar en valrörelse-slogan helt oblygt och gör den till sin.

Valkampanjen i Tyresö gäller en folkomröstning om avgifter i äldrevården ska höjas eller inte. Nej-sidan, de röd-gröna, har länge använt kampanj-namnet Gilla trygghet. Därför blev bestörtningen stor när plötsligt moderaterna i kommunen hade öppnat en hemsida med namnet Gilla trygghet där väljarna uppmanades att rösta ja 23 september.

Moderaternas man i Tyresö Fredrik Saweståhl säger till Ekot (drygt 10 min. in i sändningen) att han inte ser något märkligt med detta. Det var ju ett bra namn och Ja-sidan hade haft svårt att nå ut, klagade han.

Fantasifullt? Nej! Schysst metod i politiken? Nej, inte det heller. Bedrägligt beteende gillar ju inte heller moderater när det drabbar dem själva.

"Sprider man felaktigheter får man nog räkna med svar på tal", säger Swaneståhl till Ekot och avslutar indignerat att moderaterna ville komma ut med "korrekta fakta".

Tja, vi kanske får börja vänja oss och fundera på egna varianter av denna metod. Det finns ju hur mycket korrekta fakta som helst kring kärnkraften, klimatgaser eller det omöjliga i evig tillväxt, med mera, som behöver få komma ut mycket bättre.

OHOJ NÄTPIRATER! Det är bara att kapa på. Fritt fram, tydligen!?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar