söndag 29 januari 2012

Sverige – det blivande toklandet?

Göran Skytte skriver i dagens SvD (29/1) att han tycker S gjort ett bra partiledarval. Juholt var en pajas medan Löfvén är stabil men kanske lite tråkig, och det gillar svenskarna, menar han. Han har då möjligen glömt Palme och Adelsohn?

Nå, Löfvén står för trygghet och stabilitet med sin positiva inställning till marknadsekonomi, konkurrens, EU och kärnkraft, tycker Skytte. Därmed, fortsätter han, har Sverige tagit ett steg ifrån stollerier. För ”Sverige får inte bli ett tokland”, betonar han. Spännande framtidstankar vill inte Skytte ha och liknar därmed Reinfeldt som inte vill ha några farliga visioner. Men vad som är tokigheter är ju väldigt subjektivt.

Skytte har kanske varit utomlands under hösten när konkurrensen inom vården debatterats och de värsta avarterna hos marknadsekonomin blottats? Sverige får ju inte blir ett tokland där det fria valet hävdas ända inpå dödsbädden, säger då jag.

Skytte kan i alla fall definitivt inte ha varit i Japan när Fukushima löpte amok. Och Tjernobyl har han kanske glömt? Är det kärnkraft som är framtidens melodi, undrar då jag. Nej, Sverige får inte bli ett tokland.

Att bli ännu mer insyltat i EU:s ekonomiska system där land efter land dignar under skulder, och tillförs ännu större som generallösning, är det framtidens trygghet och stabilitet? Nej, Sverige får verkligen inte bli ett tokland.

Jag hoppas istället att Löfvén inser det när han blir varm i kläderna och tar intryck av Mp och V. För jag tror nog det är sant att han är klok. Det är ändå tur att det inte är Göran Skytte som är ledare för S. Då blev nog Sverige definitivt ett tokland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar